Ericksoniaanse hypnose II

In samenwerking met Academie Hypnos en Trance Art academie geeft hypnotherapeut en NLP trainer Erik Willems de tweedaagse workshop Ericksoniaanse hypnose II. Het is een vervolg op de tweedaagse workshop Ericksoniaanse hypnose I, maar kan in overleg ook los gevolgd worden. 
 

"Heel fijn weekend gehad, creatief en inspirerend."


Creativiteit en het vergroten van je vaardigheden staan voorop in dit weekend. Hoe train en vergroot je je eigen creativiteit en kun je het als therapeut/coach inzetten bij je cliënten? Erickson was er van overtuigd dat ieder mens de hulpbronnen in zich had om problemen aan te pakken. Hij zei: Hypnotherapie kan de mogelijkheden en hulpbronnen utiliseren en gebruiken die al aanwezig zijn in een persoon, maar die, door een gebrek aan training en begrip, ongebruikt blijven.

 

Wat ga je leren?

Volgens Richard Bandler zijn vooronderstellingen de meest elegante, maar ook de meest stiekeme manier om mensen te veranderen. Vooronderstellingen zijn de meest krachtige Ericksoniaanse taalpatronen en we gaan hier uitgebreid mee aan de slag. Niet alleen leer je welke verschillende vooronderstellingen er zijn, maar ook hoe je ze in kunt zetten in coaching, bij trance inducties en bij post hypnotische suggesties.

Verwarring is ook een belangrijk onderdeel van deze twee dagen. Hoe gebruik je verwarring en zet je het therapeutisch in, Erickson beschrijft in Hypnotic Realities dat hij in bijna al zijn technieken verwarring gebruikt. Hij was van mening dat niets zo goed de aandacht van iemand vasthield als verwarring. Verder behandelen we het de-identificatie patroon uit het Beyond Words model van John Overdurff. Deze methode is zeer effectief voor het veranderen van belemmerende overtuigingen door middel van conversationele hypnose. Tot slot komen ook aan de orde Deep Trance Fenomenen zoals hand levitatie. Niet alleen leer je hoe je dit gebruikt, maar ook de therapeutische meerwaarde er van. 
 

"Lekker veel geoefend, docent laat je creativiteit ontplooien."


De docent

Erik Willems is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP master practitioner en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos is hij opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy).

Naast zijn werk als therapeut en docent is hij theaterregisseur en schrijver en heeft hij voorstellingen gemaakt bij onder andere Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel, de Parade en Festival de Boulevard.
 

"Succesvol trainingsweekend gehad. Veel geoefend met elkaar, leuk en praktisch."


Praktische informatie 

  • Data: najaar 2018
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Plaats: Trance Art academie - Den Haag
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: € 292,00 (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Deze workshop kan vervolgd worden door de workshop Ericksoniaanse hypnotherapie I, voor meer informatie hierover, klik je hier.


 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in