Artikelen

Vragen over hypnose

Verstuurd op 28 juli 2010

Mocht u onverhoopt de nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik hier voor de online versie.
Elke week krijg ik wel enkele vragen of verzoeken per telefoon of mail. Soms zijn die vragen of verzoeken opmerkelijk.  Zo heb ik wel eens de vraag gekregen of ik de bruidegom kon hypnotiseren vlak voor het huwelijk (voor de duidelijkheid, dit was een vraag van de bruid).

Ik heb haar verteld dat mij dit geen goed idee leek, waarna ik haar en haar toekomstige echtgenoot een mooi leven heb toegewenst. 

Ook belde een tijd geleden een jongen van zeventien met een probleem. Hij wilde leren om meisjes te hypnotiseren om ze vervolgens te kunnen versieren. Toen ik hem vroeg waarom hij dat wilde leren, vertelde hij me dat hij altijd erg nerveus was als hij bij meisjes was. Hij dacht dat - wanneer hij een meisje zou hypnotiseren - hij veel meer op zijn gemak zou zijn.

Ik heb hem verteld dat dit eventueel wel kan, maar dat het mij beter leek
wanneer hij wat aan zijn zelfvertrouwen zou doen. En dat hypnose juist daar zeergeschikt voor is. 

Enige tijd geleden ontving ik onderstaande vraag van iemand.

Op internet kwam ik een video tegen van een hypnotiseur die meerdere
vrouwen 'hypnotische' orgasmes bezorgt. Het doet me enigszins denken aan een scene uit Bandlers' Masterclass, waarin te zien is hoe Bandler een jonge vrouw uit het publiek plukt en haar in no-time een orgasme bezorgt, zij het niet dat de hypnotiseurs uit deze video geobsedeerd zijn door de toepassing van hypnose gericht op volledige ontplooiing van de
vrouwelijke seksualiteit. 
Mag dat?

Het antwoord op de vraag of dat mag - vanuit een ethisch perspectief - maakt iedereen zelf uit. Zo zijn er vast hypnotiseurs die een bruidegom hypnotiseren of een jongen van zeventien leren hoe hij een meisje in trance kan krijgen.

Bij deze vormen van hypnose gaat het vooral om het effect. Zoals je wellicht weet, is hypnose zoveel meer dan dat.  Het probleem zit 'm wat mij betreft in de beeldvorming. Het idee dat deze mannen over hypnose
geven is eenzijdig en onvolledig.

Bij lezingen en workshops die ik geef, zijn mensen vaak zeer gefascineerd door de uiterlijke effecten van hypnose. Wanneer ik vervolgens over het mechanisme erachter vertel, zien mensen dat deze effecten eigenlijk een uiting zijn van de kracht van het onbewustzijn.

Wanneer je dat begrijpt, snap je ook dat hypnose niets magisch of mysterieus is, maar een onderdeel van wie wij zijn en heb je wellicht een
idee van wat er aan potentie in ons onbewustzijn ligt. Als toepassing bij therapie en veranderwerk krijgt het uiterlijke effect van hypnose inhoud.

Wanneer mensen gebruik leren maken van de kracht van het onbewustzijn, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat zie ik keer op keer in workshops, trainingen en zeer concreet ook in coaching.

Helaas wordt deze kant van hypnose bijna nooit belicht in de media. Begrijp me goed, ik vind niets mis met een goede hypnoseshow maar de aandacht voor de inhoudelijke kant van hypnose mag wat mij betreft vollediger.

Mocht je het effect van de hypnotische orgasmes willen bekijken klik dan hier: http://masterful-lover.com/erotichypnosis/insiders.html

Wanneer je kennis wil maken met de kracht van het onbewustzijn, het proces achter hypnose wil leren en dit in de praktijk wil leren gebruiken,
klik dan hier!Overzicht alle nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in