Artikelen

Straathypnose

Verstuurd op 14 juni 2010

Mocht u onverhoopt de nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik hier voor de online versie.
De repetitie studio waar we op dit moment repeteren ligt praktisch naast het Vondelpark. Een park is natuurlijk een plek waar mensen komen om
te relaxen en dus tijd hebben: een ideale plek om mensen te hypnotiseren.

Je loop op ze af, vraagt of ze mee willen doen aan een gedachte-experiment, geeft ze een hand en begint wat met ze te praten. Na ongeveer een minuut kan de persoon zijn/haar hand niet meer bewegen. Even later ook de hele arm niet; de arm wordt cataleptisch.

Ik heb zo'n tien mensen benadert en deze vorm van wakkere trance werkte bij allemaal. Van tienermeisjes tot stratenmakers. Sterker nog: ik heb nog nooit meegemaakt dat het niet werkte.

Trance is niets anders dan het veranderen van je bewustzijn.Het enige wat ik doe is de man vragen zijn 'aandacht' te verplaatsen naar zijn hand. Om dat te doen moet hij zijn bewustzijn verplaatsen. Dit kan zonder een formele inductie; je hoeft het woord hypnose niet eens te gebruiken!

Het is heel eenvoudig en leuk om op een feestje of in het park te doen. Zo laat je mensen zich verwonderen en dat is iets wat ik graag doe, en jij?

In het volgende filmpje zie je hoe de hand en arm van een meneer, die zijn lunchpauze in het park doorbracht, cataleptisch wordt.


Overzicht alle nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in