Artikelen

Onvrijwillige hypnose

Verstuurd op 1 juli 2010

Mocht u onverhoopt de nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik hier voor de online versie.
Ik kwam een interessant bericht tegen op internet wat ik graag met je deel. Niet zelden krijg ik de vraag of ik iemand kan hypnotiseren die dat niet wil. De vraag is natuurlijk of ik dat überhaupt zou willen en het antwoord op die vraag is: nee.

Blijft de vraag of het kan. Is het mogelijk om zomaar op straat naar iemand toe te gaan en deze persoon te hypnotiseren. Het antwoord op die vraag is: ja.

Veel mensen geloven dat niet. Zelfs mensen die een workshop of training volgen hebben in het begin nog behoefte aan een soort 'bewijs' dat hypnose bestaat omdat ze eigenlijk niet geloven dat het kan.

Ik vraag je nog niet om me te geloven, lees gewoon verder.

Uit een artikel van de BBC News Service: "Hypnotist Thief Hunted in Italy"

De politie in Italië heeft beelden vrijgegeven van een man die verdacht wordt van het hypnotiseren van een kassière en daarna stelen van geld uit de lade. Het laatste dat de vrouw zich herinnert is dat de dief voorover leunde en zei: 'Kijk in mijn ogen, voordat je de lade leeg vind'

Bij het laatste incident liep hij een bank in Ancona (noord Italië) binnen. Een vrouwelijke medewerkster gaf hem bijna €800,- mee waarna hij rustig de bank verliet. De medewerkster zag later de beelden van
de beveiligingscamera's terug en kon zich niets van het voorval herinneren.


Nu raad ik elke vorm van immoreel, onethisch gebruik van hypnose af maar het geeft wel aan hoe krachtig hypnose kan zijn. Kun je nagaan wanneer je hypnose gebruikt als kracht voor het goede.

Klik hier om het gehele artikel van de BBC te lezen en om beelden van de man in actie te zien.


Tot zover het hypnose nieuws van deze keer.Overzicht alle nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in